Vedtægter

for

Grundejerforeningen Kirkebjerggård

 

§ 1

 

Foreningens navn er Grundejerforeningen Kirkebjerggård - med hjemsted i Køge Kommune. Dens område er parceller udstykkede fra ejendommen matr. nr. 4e af Ejby by og sogn. Efter nærnere bestemmelse af Køge Kommune vil foreningens område kunne udvides eller ændres, således at dens stedlige område endeligt fastsættes af kommunen. 

§ 2

 

Alle ejere af grunde inden for foreningens område har ret og pligt til at være medlem af foreningen.

Pligten til medlemskab skal dog ikke gælde for Køge Kommune, selv om en del af arealet overtages af kommunen til offentligt formål; dog skal pligt til medlemskab gælde, hvis kommunen overtager grunde til privat formål.

I tilfælde af ejerskifte indtræder den nye ejer af parcellen i den hidtidige ejers rettigheder og forpligtelser over for grundejerforeningen, således at indbetalte kontingenter m.v. og andel i foreningens formue tjener til imødegåelse af den nye ejers ansvar. Refusionsopgørelse mellem køber og sælger er foreningen uvedkommende, og den til enhver tid værende ejer hæfter for alle ejendommens forpligtelser over for grundejerforeningen.

 

Underretning om parcellens overdragelse og dermed udtræden for sælger og indtræden for køber skal senest 14 dage efter handelens indgåelse gives til foreningen ved skriftlig meddelelse.

 

Medlemmers andel i foreningens formue kan ikke gøres til genstand for særskilt overdragelse eller retsforfølgning under nogen form.

 

 

§ 3

 

Grundejerforeningens formål er at varetage medlemmernes fælles interesser, herunder navnlig at forestå opgaver med hensyn til anlæg og vedligeholdelse af veje, stier, vandforsyning, kloakanlæg, gadebelysning og grønne områder – for så vidt de ikke overtages af det offentlige.

 

Foreningens bestyrelse skal være berettiget til på medlemmernes vegne at træffe bindende aftaler med kommunalbestyrelsen herom.

 

§ 4

 

Lån med solidarisk hæftelse for grundejerforeningens medlemmer kan ikke optages, med mindre låneoptagelsen vedtages på generalforsamlingen.

 

Anlægsudgifter, hvori medregnes renteudgifter samt udgifter til nødvendig sagkyndig assistance og andre nødvendige udgifter, fordeles på områdets parceller i overensstemmelse med udstykningsdeklarationen.

 

I øvrigt hæfter medlemmerne ikke for foreningens forpligtelser, med mindre generalforsamlingen på de for vedtægtsændringer foreskrevne måde vedtager anden hæftelse på enkelte konkret angivne forpligtelser vedrørende anlæg og vedligeholdelse af veje og stier, vandforsyning og kloakanlæg, gadebelysning og grønne områder.

 

§ 5

 

Kontingentet fastsættes af generalforsamlingen for et år ad gangen på grundlag af et af foreningens bestyrelse forelagt budget for det pågældende regnskabsår.

 

Kontingentet betales forud for et år ad gangen. Der betales kontingent for hver parcel, et medlem er ejer af. Foruden det årlige kontingent er medlemmerne pligtige at betale de ydelser eller bidrag, der påhviler de enkelte parceller for de i § 4 optagne lån eller andet grundlag.

 

Restancer udover 30 dage regnet fra forfaldsdatoen pålægges et administrationsgebyr på 50 kr. samt renter, 2 % pr. påbegyndt måned, regnet fra forfaldsdatoen.

 

§ 6

 

Ethvert medlem er pligtigt at holde sin grund, fortov og vejkant ryddelig og ren, så det ikke kan genere andre i foreningen. Overholdelse heraf påses af bestyrelsen, som om fornødent foranstalter renholdelse udført på lodsejerens vegne og afkræver de pågældende udgifter herved.

 

§ 7

 

Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed.

 

Der afholdes ordinær generalforsamling hvert år inden udgangen af oktober måned. Generalforsamlingen skal afholdes i Køge kommune. Indkaldelse skal ske ved skriftlig meddelelse til hvert enkelt medlem med 21 dages varsel og med angivelse af dagsorden. Generalforsamlingen sammenkaldes af bestyrelsen.

 

§ 8

 

På den ordinære generalforsamling skal foretages:

 

  1. Valg af dirigent.
  2. Formandens beretning.
  3. Kassererens forelæggelse til godkendelse af det reviderede regnskab.
  4. Forslag fra bestyrelsen, herunder fastsættelse af kontingent.
  5. Forslag fra medlemmerne.
  6. Valg til bestyrelsen m.v.
  7. Eventuelt

 

 

Forslag fra medlemmerne, der ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling, må i skriftlig form være bestyrelsen ved formanden eller dennes stedfortræder i hænde senest 14 dage før generalforsamlingen. Indkomne forslag skal være medlemmerne i hænde senest 7 dage før generalforsamlingen.

 

Dirigenten, der ikke må være medlem af bestyrelsen eller revisor i foreningen, leder generalforsamlingen og afgør bl.a. alle spørgsmål om afstemningsmåder, stemmeafgivningen og dens resultater.

 

Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når bestyrelsen finder det formålstjenligt, eller når mindst ¼ af foreningens stemmeberettigede medlemmer fremsætter skriftlig begæring derom til bestyrelsen ved formanden eller dennes stedfortræder med angivelse af, hvad der ønskes behandlet på generalforsamlingen, og bestyrelsen er herefter pligtig at foranstalte den ekstraordinære generalforsamling afholdt inden 1 måned efter begærings modtagelse, dog ikke i tiden 15.6. – 15.8. og med bevislig skriftlig meddelelse.

 

Alle valg og almindeligt foreliggende sager afgøres ved simpel stemmeflerhed. Hvert medlem har 1 stemme for hver parcel, medlemmet ejer. Er flere personer ejere af en parcel, har kun én af dem stemmeret.

 

Medlemmerne kan lade sig repræsentere på generalforsamlinger ved behørig skriftlig fuldmagt. Ingen må dog afgive mere end 2 stemmer på andres vegne. Stemmeret kan kun udøves af medlemmer, der ikke 8 dage før generalforsamlingen er i restance med kontingent m.v.

 

Til vedtægtsændringer fordres, at mindst halvdelen af medlemmerne er til stede eller lovligt repræsenteret og afgiver stemme, og at der for ændringsforslaget afgives mindst 2/3 af de afgivne stemmer. Blanke stemmer regnes ikke for afgivne. Opnås flertal for forslaget, men er det foreskrevne antal medlemmer ikke til stede, indkaldes inden 1 måned med mindst 8 dages varsel en ny generalforsamling på hvilken der uden hensyn til de mødendes antal kan tages gyldig beslutning, såfremt 2/3 af de tilstedeværende eller lovligt repræsenterede medlemmer stemmer for forslaget. Enhver ændring i vedtægterne skal for at være gyldig godkendes af Køge Kommune.

 

Med hensyn til opløsning af foreningen henvises til bestemmelserne nedenfor i § 12.

 

§ 9

 

Referat af generalforsamlingen underskrives af dirigenten og formand/afgående formand.

 

 

§ 10

 

Foreningen ledes af en bestyrelse bestående af 5 foreningsmedlemmer, der vælges for 2 år ad gangen, således at der i lige år er 2 medlemmer og i ulige år 3 medlemmer på valg ved den ordinære generalforsamling. Ikke tilstedeværende kan vælges, hvis skriftligt tilsagn foreligger. Indtræder en suppleant i bestyrelsen, overtager denne det udtrædende medlems valgperiode.

 

Bestyrelsen konstituerer sig selv med formand, næstformand, kasserer og sekretær og fastsætter selv sin forretningsorden. Kan enighed om valg til bestyrelsesposter ikke opnås, afgøres spørgsmålet ved lodtrækning.

 

Der vælges 2 bestyrelsessuppleanter for 2 år. 1. suppleant vælges ulige år, 2. suppleant lige år. Ikke tilstedeværende kan vælges, hvis skriftligt tilsagn foreligger.

 

Til at gennemgå foreningens regnskab vælges 2 revisorer for 2 år og 1 revisorsuppleant for 1 år. 1. revisor vælges ulige år, 2. revisor lige år. Ikke tilstedeværende kan vælges, hvis skriftligt tilsagn foreligger.

 

Til medlem af bestyrelsen kan foruden foreningens medlemmer vælges et medlems ægtefælle/samlever, dog således at det pågældende medlem ikke samtidig kan være medlem af bestyrelsen. Genvalg af bestyrelsens medlemmer kan finde sted.

 

Hvervet som bestyrelsesmedlem er ulønnet. Dog kan der, såfremt det skønnes rimeligt, tillægges formanden, kassereren og sekretæren et mindre honorar med generalforsamlingens godkendelse.

 

Bestyrelsen skal forinden den foretager dispositioner, der væsentligt forøger udgifterne for medlemmerne, forelægge spørgsmål herom for en ordinær eller ekstraordinær generalforsamling og erhverve dennes godkendelse. Optagelse af lån kan kun ske i henhold til generalforsamlingens beslutning.

 

Kassereren underskriver alle kvitteringer. Kassebeholdningen skal henstå på mindst 2 konti i et pengeinstitut. Driftskontoen er kassereren bemyndiget til at disponere over. Denne må normalt ikke overstige 10.000 kr. Den anden konto skal være klausuleret således, at kassereren kun kan hæve på kontoen i forbindelse med formanden eller næstformandens underskrift.

 

Bestyrelsen kan beslutte, at en del af midlerne placeres i værdipapirer, som af pengeinstituttet er klassificeret som ”lav risiko”.

 

Bestyrelsen kan til løsning af særlige opgaver nedsætte udvalg, der kan bestå af medlemmer uden for bestyrelsen, idet udvalgsformanden dog altid skal være medlem af bestyrelsen. Et sådant udvalg har ikke besluttende myndighed.

 

Bestyrelsen er berettiget til i fornødent omfang at engagere lønnet medhjælp i sager, hvor dette skønnes nødvendigt.

 

Det tilkommer bestyrelsen at drage omsorg for ansættelsen af lønnet medhjælp til vedligeholdelse og renholdelse af de under foreningen hørende private veje, stier og fællesarealer, ligesom det påhviler bestyrelsen at engagere håndværkere til udførelse af opgaver, der sorterer under foreningen.

 

Det ansvar, der påhviler foreningen som ejer af de veje, stier og fællesarealer, der tilskødes grundejerforeningen, er bestyrelsen pligtig at inddække ved tegning af forsikringer i fornødent omfang.

 

Bestyrelsens beslutninger træffes på bestyrelsesmøder, i hvilke mindst 3 medlemmer skal deltage, for at gyldig beslutning kan tages. Beslutninger træffes ved simpel stemmeflerhed og i tilfælde af stemmelighed har formanden den afgørende stemme.

 

Der tages referat af hvert bestyrelsesmøde.

 

Såfremt et bestyrelsesmedlem udtræder af foreningen, bliver umyndiggjort eller bliver ude af rådighed over sit bo, skal bestyrelsen snarest muligt supplere sig selv inden for en af de valgte suppleanter.

 

Bestyrelsesmøder afholdes, så ofte formanden finder det nødvendigt, eller når mindst 2 bestyrelsesmedlemmer forlanger det.

 

 

§ 11

 

Foreningens regnskabsår går fra den 1.8. til 31.7. Senest den 1. september afgives regnskabet af kassereren til revisorerne, der derpå har at foretage revisionen og at afgive det reviderede regnskab med påtegning om revisionens foretagelse og eventuelle revisionsbemærkninger til foreningens bestyrelse inden den 30. september. Revisor har krav på 14 dage til regnskabets gennemgang.

 

§ 12

 

Opløsning af grundejerforeningen kan ikke ske uden samtykke fra Køge Kommune. Beslutning om opløsning af foreningen skal ske efter reglerne om vedtægtsændringer i § 8.

 

Ved opløsning af foreningen tilfalder foreningens nettoformue Køge Kommune til anvendelse til formål inden for grundejerforeningens område.

 

Disse vedtægter er vedtaget på stiftende generalforsamling afholdt den 19. september 1967, med ændringer vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 30. oktober 1999, og på ekstraordinær generalforsamling den 22. oktober 2012. Ændringen vil være at godkende af Køge Kommunalbestyrelse.

 

Godkendt af Køge Kommune den 26.02.2013.

Af Morten Suhr

Teknik- og Miljøforvaltningen.